Meer dan 50 jaar ervaring
Onze projecten

Waar moet je aan denken bij de inrichting van een professionele keuken?

Wouter van der Zanden

Je opent een horeca bedrijf of gaat je huidige horeca bedrijf renoveren of verbouwen. Hierbij moet je goed nadenken over de inrichting van je nieuwe keuken. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden: hoeveel stroom en waterpunten moet ik hebben? Hoe groot is mijn keuken en hoe kan ik deze efficiënt inrichten? Hoeveel geld is hiervoor beschikbaar? Bij het ontwerpen van je keuken is het ook slim om voor jezelf te onderzoeken: zijn er eisen aan de inrichting van een professionele keuken?

Inrichtingseisen professionele keuken

Bij de indeling van een professionele keuken is het verstandig als je rekening houdt met de gebruiksvriendelijkheid van de keuken. De gebruikersvriendelijkheid van de keuken is echter naar eigen wensen en ideeën in te delen. Wat inrichtingseisen betreft is dit niet het geval. Vanwege strenge eisen op het gebied van hygiëne zijn er een aantal inrichtingseisen voor een professionele keuken waar je rekening mee dient te houden. Deze inrichtingseisen voor een professionele keuken hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Hygiëne professionele keuken

Een onmisbare factor voor een professionele keuken is hygiëne. Er bestaan zeer strenge eisen op dit gebied. Gerechten moeten namelijk te allen tijde hygiënisch bereid en opgeslagen kunnen worden onder een bepaalde producttemperatuur. Bij de inrichting van een professionele keuken houd je op het gebied van hygiëne onder andere rekening met:

 • Materialen die goed schoon te maken zijn
 • Materialen die goed te onderhouden zijn
 • Voldoende werkruimte om hygiënisch te blijven werken
 • Het gebruik van ventilatie, afzuiginstallaties en handwasgelegenheden

Apparatuur en vloer

Er wordt in de horeca keuken veel gewerkt met verschillende etenswaren, vocht en hete omstandigheden. De keuken moet dus goed en gemakkelijk schoon te maken zijn, hiervoor kies je materialen die daarbij passen. Zo houd je je keuken altijd condens- en schimmelvrij:

 • Het gebruik van roestvrijstalen materialen die makkelijk afwasbaar zijn, deze roesten niet en zijn onverslijtbaar.
 • Leg een vloer aan van een ondoordringbaar en niet-absorberend materiaal.
 • Let bij de inrichting op het gebruik van verplaatsbare horeca apparatuur of het dichtkitten van kieren zodat er bij de schoonmaak niks overgeslagen kan worden.

Professionele keukens van Royal Matic

Royal Matic is gespecialiseerd in het realiseren van complete horeca keukens. Van de afzuiginstallatie tot een op maat gemaakte RVS keuken, bij ons ben je aan het juiste adres.

Wij bieden:

 • Altijd een doordacht ontwerp
 • Meer dan 50 jaar ervaring
 • Een 24/7 technische dienst
 • Ruim 20.000 producten
 • Eigen montage en serviceteam

Ben je op zoek naar een adviseur die je kan helpen met de inrichting van je keuken? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan bij onze showroom. Bellen of mailen mag natuurlijk ook, bel ons op 070 317 8181 of mail naar info@royalmatic.nl.