Meer dan 50 jaar ervaring
Warm in de horeca keuken

Warm in de horeca keuken, hoe te verhelpen?

Brigitte van Riet

Als ervaren horeca ondernemer kent u het vast wel, de hitte van een oven of het fornuis die hele avond aanstaat. Vanwege de enorme drukte staat u ook nog met meerdere personen in de keuken en de temperatuur loopt op. Het wordt er ontzettend warm! In de strenge wintermaanden misschien fijn, maar niet tijdens de warme zomer maanden waar je buiten bijna op de dichtsbijzijnde auto je eitje zou kunnen bakken. Hoe is dit een stuk aangenamer te maken?

Blaaskanaal met motor

Door middel van een lucht inblaaskanaal kan een keuken of uw zaak een stuk koeler worden. De motor blaast lucht van buiten naar binnen waardoor de er schone koelere lucht uw keuken binnen komt. Denk aan het ventilator principe, deze blaast ook koele lucht. Dit doet een inblaaskanaal systeem exact hetzelfde, maar dan op een wat grotere schaal.

Goed afzuigsysteem

Door middel van een goed afzuigsysteem worden de warme luchten al weggezogen, direct boven de boosdoener. Hierdoor kan het al een stuk aangenamer worden in de keuken. Naast de warme luchten worden ook de luchten van vet, verbranding, rook en stoom uit lucht verwijderd. Dit gebeurt vaak met een (geur)filtersysteem, wat resulteert in een frisse keuken en een schoon restaurant. Deze afzuiging heeft verder geen invloed op de gerechten die worden bereidt in de horeca keuken.

Gas vs inductie

Koken op gasfornuis is in de horeca één van de meest populaire manieren van koken. Het enige probleem van gas is dat het veel warmte levert en dat is nu juist wat we willen verhelpen. Dit kan worden opgelost door de gastoestellen te vervangen met inductiekookplaten. Het voordeel van inductie is dat deze magnetische spoelen hebben. Wanneer deze contact maken met de speciale inductie pannen wordt alleen de onderkant van de pan verhit. Hierdoor is er minder warmte verlies, want in vergelijking met gas gaat er bij inductie geen warmte langs de pan. Waardoor dit soms een rendement oplevert van wel 80 tot 90%! Bovendien zorgt inductie er dus voor dat de keuken een stuk koeler wordt.

XLT oven

Wordt er in de keuken veel pizza gebakken? Dan kent u vast het wel probleem dat wanneer de oven op volle toeren draait deze veel warmte afgeeft. Een voorbeeld van hoe het wel koeler kan is de XLT oven. Deze oven geeft weinig warmte af en dit de combinatie met veel capaciteit en een uitstekend bakresultaat maakt deze oven een mooie toevoeging om uw keuken minder warm te krijgen en te houden. Vooral in combinatie met de op maat gemaakte XLT hood. Deze zorgt er voor dat de warmte wordt hergebruikt in de oven, wat de oven heel energiezuinig maakt. Daarnaast is de oven ook nog eens heel stil. Ideaal toch!

Voordelen

Uw keukenapparatuur heeft veel te verduren tijdens de warme dagen. Maar vooral de apparatuur die bezig is uw ingrediënten of gerechten koel te houden. Deze vries of koelkasten maken over uren tijdens de warme zomerdagen of in een warme keuken. Indien u de voorzorg maatregelen neemt om uw keuken een stuk koeler te maken, hebben u en uw apparatuur hier baat bij. Gewoon om de simpele reden dat koelingen minder energie verbruiken in een koelere keuken. Dit zorgt er voor dat uw portemonnee ook minder te verduren heeft.

Hulp bij kiezen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van uw keuken een hele uitdaging is. Wij helpen u daarom vrijblijvend om uw apparatuur keuze zo goed mogelijk te maken, bel ons op 070-3178181, mail naar info@royalmatic.nl. Wilt u de apparatuur eens bekijken? Dat kan! Loop gerust eens binnen in onze showroom en laat u adviseren door onze ervaren adviseurs.