Meer dan 50 jaar ervaring

Trends en innovaties op de Horecava (3x)

Gabriëla van der Hel

De Horecava vond 13 t/m 16 januari 2020 plaats en in dit blog lichten we een aantal highlights toe die er qua impact en innovatie echt uitsprongen.

1. Vegetarisch en vegan eten: sojavrije alternatieven

Vegetarisch en vegan eten is al een tijdje up and coming in horeca landschap, maar dit werd nog eens extra benadrukt tijdens de Horecava door verscheidende merken en stands. Zij lieten de beursbezoekers nieuwe ingrediënten, verbeterde formules en unieke smaken proeven of zien. Vooral plantaardige en soja-vrije alternatieven voor vlees, zoals de Pulled veggie met jackfruit van Slow Food Masters en de Pulled Oats met haver van Gold & Green, waren populair. Deze vleesvervangers en andere nieuwe smaakcombinaties gaan dit jaar nóg meer in populariteit toenemen, want ze zitten vol met mineralen en belangrijke voedingstoffen voor de steeds bewuster wordende consument. 

Wist u dat? Al het vegetarisch en vegan eten kan in principe in elke heteluchtoven en friteuse, of met elk fornuis en woktafel van Royal Matic bereid worden. 

2. Energiebesparing in de keuken: koel- en vriesapparatuur

Door slimme technologie en specifieke instellingen bij grootkeuken apparatuur, kunnen horeca ondernemingen redelijk wat geld besparen op energie. Vooral met koel- en vriesapparatuur is er vaak ruimte om te bezuinigen. Dit is zowel beter voor het milieu, als voor uw maandelijkse lasten. Wist u dat het investeren in duurzamere apparaten u ook een fiscaal voordeel oplevert? Met de Energie Investeringsatrek (EIA) kunt u namelijk tot 45% fiscaal profiteren van uw investering.

Royal Matic biedt apparatuur in diversen energie categorieën. Merken zoals True en Coldline staan erom bekend energiezuinig te zijn. Ook in bereidingsapparatuur zijn hierin verschillende zuinige opties. Zo is onze XLT lopende band oven op jaarbasis tot wel 25% goedkoper in verbruik als andere concurrerende merken. Ook vaatwassers van Winterhalter vallen in veel gevallen onder de EIA. Samen met u kijken we naar geschikte apparatuur voor uw onderneming en welke apparaten u helpen om energie te besparen.

3. Minder voedselverspilling: appelschillen voor limonade

Aan de Rabo Food Waste Challenge deden 170 restaurants mee en tijdens de Horecava werd de winnaar bekendgemaakt. De challenge focust op het terugdringen van de hoeveel eten die er wordt weggegooid, zowel in de keuken als van de borden, maar ook op een innovatie die aanzet tot een goed gesprek over voedselverspilling. Lunchroom Brownies&downieS was de winnaar, o.a. door appelschillen voor limonade te gebruiken. Super!