Meer dan 50 jaar ervaring
Hoe richt je een horeca keuken in

Hoe richt je een horeca keuken in?

Brigitte van Riet

Als (startende) horeca ondernemer komt er ontzettend veel op u af. Door de vele mogelijkheden kunnen twijfels snel ontstaan. Wat is de beste horeca keuken inrichting? Hoeveel kost een horeca keuken en waar moet een horeca keuken inrichting allemaal aan voldoen? Zomaar wat belangrijke vragen die worden behandeld in dit blog.

Horeca keuken inrichting

Allereerst is het van belang om na te gaan voor welk concept u uw horeca keuken gaat gebruiken? Begint u bijvoorbeeld een fastfood restaurant, lunchroom of a la carte restaurant? Elke horeca keuken heeft namelijk een andere inrichting en benadering nodig. Een keuken in een fastfood restaurant is namelijk heel anders dan een a la carte restaurant. Een fastfood restaurant heeft namelijk keukenapparatuur nodig die zeer veel capaciteit aan kan, waar een a la carte restaurant meer baat heeft bij multifunctionele apparatuur om efficiënt te kunnen werken.

Nadat u uw concept heeft bedacht en uitgewerkt, wordt er nagedacht aan de juiste inrichting van de horeca keuken. Hier is een inventarisatie erg belangrijk om uw horeca keuken inrichting zo efficiënt mogelijk te maken. Met een inventarisatie worden de mogelijkheden besproken binnen uw pand voor bijvoorbeeld een goede afzuiginstallatie, wat belangrijk is voor de gemeente, en of er eventuele mankementen in het pand zitten. Op basis van deze inventarisatie samen met het beoogde aantal zitplaatsen voor uw concept is het nodig dat er een geschikte oplossing bedacht wordt wat betreft apparatuur en inrichting van uw horeca keuken.

Door een goed ontwerp te maken met de juiste afmetingen van uw pand kunt u een zo efficiënt mogelijke inrichting voor uw horeca keuken ontwikkelen. Met een goed ontwerp kan er tijdwinst behaald worden, hierdoor levert efficiëntie veel rendement op. U kunt bijvoorbeeld denken waar de beste plek is voor de lokalisering van goederen, de spoelkeuken en de doorgifte, zodat het personeel geen onnodige meters maakt of elkaar in de weg loopt.

Waar moet een horeca keuken inrichting aan voldoen?

De inrichting van een horeca keuken heeft ook veel te maken met bepaalde voorwaarden van hygiëne. Het is belangrijk dat gerechten hygiënisch bereidt en opgeslagen kunnen worden in een voorziening met de vereiste producttemperatuur.

Bij het inrichten van een horeca keuken moet dus gebruik gemaakt worden van materialen die goed kunnen worden schoongemaakt en makkelijk te onderhouden zijn. Vaak wordt er gekozen voor RVS (roest vrij staal) materialen, omdat deze makkelijk afwasbaar zijn, roest vast en onverslijtbaar. Een vloer dient een ondoordringbaar en niet-absorberend materiaal gemaakt te zijn, zodat condens- en schimmelvorming uitblijft.

Bovendien dient er voldoende werkruimte beschikbaar te zijn om hygiënisch te blijven werken. Zorg voor handwasgelegenheden, ventilatie of afzuiginstallatie en sanitaire voorzieningen.  

Wat kost een horeca keuken?

De prijs van uw horeca keuken hangt geheel af van uw concept, kwaliteit van de keukenapparatuur en de grootte van uw keuken en restaurant. Een keuken kan door een specialist helemaal ingericht worden op basis van uw budget en apparatuur wensen.

Indien u uw keuken gaat verbouwen of wilt uitbreiden zijn er tegenwoordig ook goede lease mogelijkheden. Dit zorgt er voor dat een horeca keuken een stuk betaalbaarder wordt. U hoeft hierdoor geen grote investering te doen, die investering doet u nu in uw eigen gekozen termijnen tegen een lease bedrag per maand. Dit geeft u meer flexibiliteit want u kunt het lease bedrag bijvoorbeeld doorberekenen in de kostprijs.

Kiezen horeca keuken inrichting

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van uw horeca keuken een hele uitdaging is. Wij helpen u daarom vrijblijvend om uw apparatuur keuze zo goed mogelijk te maken, bel ons op 070-3178181, mail naar [email protected]. Wilt u de apparatuur eens bekijken? Dat kan! Loop gerust eens binnen in onze showroom en laat u adviseren door onze ervaren adviseurs.