Meer dan 50 jaar ervaring

De 7 meest gestelde vragen over horeca keukens

Brigitte van Riet

Als horeca ondernemer heb je waarschijnlijk een heleboel vragen als je een complete horeca keuken of horeca apparatuur nodig hebt. Hoe richt je een horeca keuken zo efficiënt mogelijk is? Welke oven of afzuigkap is het beste voor jouw horecagelegenheid? Allemaal vragen waar wij je het antwoord op kunnen geven. Via onze website ontvangen we regelmatig vragen. De vragen die we het meest krijgen zijn de volgende:

1: Wat is een grootkeuken?

Een grootkeuken is een keuken die gericht is op het maken van een grote hoeveelheid maaltijden buiten restaurant situaties voor bijvoorbeeld een bedrijf, zorginstelling of sportcomplex. De apparatuur in een grootkeuken is speciaal grootkeuken apparatuur, omdat het een grote hoeveelheid maaltijden tegelijk moet aan kunnen.
Bekijk alle soorten keukens op deze pagina.

2: Welke afzuigkap heb ik nodig? 

Welke soort afzuigkap je nodig hebt, is afhankelijk van onder andere de grootte en capaciteit van de keuken en wat voor eten er bereid wordt. De afzuigkap en -installatie is een van de belangrijkste onderdelen van de horeca keuken. Het is namelijk belangrijk dat alle geuren en de vette lucht goed weggezogen worden en nog belangrijker is dat de lucht pas nadat het gefilterd is naar buiten wordt afgevoerd. Een goede afzuigkap in de keuken zorgt voor meer productiviteit, een betere werkomgeving, hogere kwaliteit voedsel en minder schoonmaakkosten.
Bekijk alle soorten horeca afzuiging op deze pagina.

3: Hoeveel kost een horeca keuken?

De kosten voor een horeca keuken zijn nooit hetzelfde en worden berekend aan de hand van onder andere de onderstaande factoren:

  • Wat voor soort horeca keuken is het?
  • Hoeveel en welke keukenapparatuur komt in de horeca keuken?
  • Hoeveel mensen moeten in de horeca keuken werken?
  • Hoe groot is de ruimte waar de horeca keuken komt?
  • Voor hoeveel mensen moet de horeca keuken eten kunnen bereiden?

Wil je voor een ondernemersplan of investeringsaanvraag een indicatie van de kosten van jouw horeca keuken? Bel dan eens met onze adviseurs, we kunnen je bijvoorbeeld geanonimiseerde offertes van vergelijkbare trajecten sturen.

4: Wat kost een horeca inrichting?

De kosten voor een horeca inrichting zijn alle kosten voor jouw horeca gelegenheid, zoals de kosten voor de horeca keuken, het meubilair, al het servies en de aankleding van jouw horeca gelegenheid. Wat een horeca inrichting kost, heb je dus voor een heel groot deel zelf in de hand.
Voor inrichting van jouw horeca keuken kun je terecht bij Royal Matic. Wil je alvast een kostenindicatie van jouw keuken? Bel onze adviseurs, ze helpen je graag!

5: Hoe een kleine keuken inrichten?

De inrichting van een kleine keuken vraagt om specialistische kennis. Voordat je de kleine keuken kan inrichten is het belangrijk om een goed ontwerp te maken waarbij wordt gekeken naar wat voor soort horeca gelegenheid je hebt, welke apparatuur noodzakelijk is en hoeveel mensen er in de keuken werken. Daardoor kan de meest optimale inrichting worden bepaald, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.  
Royal Matic heeft veel ervaring met het efficiënt inrichten van kleine horeca keukens. Mogen we eens met je meedenken over jouw horeca keuken inrichting?

6: Wat betekent à la carte?

À la carte betekent dat de bezoeker van het restaurant zelf kan kiezen wat hij/zij wil eten. Er is een menukaart aanwezig waar je zelf het voor-, hoofd- en nagerecht kan kiezen. Deze gerechten zijn altijd apart geprijsd.

7: Wat is een convectie oven?

Een convectie oven is een oven met in de achterwand een hete lucht ventilator die ervoor zorgt dat de warme lucht gelijkmatig wordt verdeeld en daarmee de temperatuur in de hele oven gelijk is. Hierdoor wordt de bereidingstijd van de producten over het algemeen korter en het maakt daarnaast het koken makkelijker.
Bekijk al onze convectie ovens op deze pagina.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je nog geen antwoord op jouw vragen kunnen vinden? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten zijn van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 16:30 uur te bereiken op 070 317 8181 om jouw vragen te beantwoorden.