Welke pizza bandovens zijn er allemaal?

Bij de inrichting van de keuken van een pizza bezorgzaak zijn er qua apparatuur tal van keuzes die gemaakt moeten worden.

De belangrijkste hierin is de lopende band pizza oven omdat dit het hart is van de zaak. Deze dient dus bedrijfszeker te zijn, want wanneer de bandoven uitvalt kun je immers geen pizza’s bakken en dus geen geld verdienen.

Omdat er vele merken bandovens op de markt zijn, is het begrijpelijk dat je niet weet waar je goed aan doet. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gebruikte ovens in willekeurige volgorde met daarbij informatie over de oorsprong en garantie.

 

XLT

Afkomstig uit: Amerika

Garantie: 5 jaar

Historie: XLT Lopende band pizza ovens worden gefabriceerd door Wolfe Electric Inc. Het bedrijf begon bij de oprichting in 1940 in eerste instantie met de reparatie van lopende band oven onderdelen. Na hier veel kennis in te hebben vergaard besloot de oprichter zijn eigen oven te ontwikkelen. Inmiddels hebben de ovens van XLT wereldwijde erkenning van grote pizza ketens als Domino's Pizza, Pizzahut en Little Ceasars.

 

Middleby Marshall

Afkomstig uit: Amerika

Garantie: 1 jaar

Historie: Middleby Marshall is het ovenmerk van het beursgenoteerde The Middleby Corporation. Het bedrijf vervaardigt commerciële kookapparatuur, industriële verwerkingsapparatuur en huishoudelijke apparaten. De kant van de commerciële kookapparatuur van Middleby doet zaken met een groot deel van voedselketens in de Verenigde Staten en internationaal. De lopende band pizza ovens worden al jaren bij veel grote pizza ketens gebruikt.

 

Lincoln

Afkomstig uit: Amerika

Garantie: 1 jaar

Historie: Lincoln is het ovenmerk van het overkoepelende Welbilt. Onder dit bedrijf, in 1902 opgericht als Manitowoc Company, hangen een aantal grote merken als Convotherm, Frymaster, Garland en Merrychef.

 

Blodgett

Afkomstig uit: Amerika

Garantie: 1 jaar

Historie: Blodgett is in 1848 opgericht en is sindsdien een grote speler in de commerciële ovens. Na jaren bekend te hebben gestaan als de beste oven in de markt zijn de Blodgett ovens momenteel niet meer leverbaar. Dit heeft als gevolg gehad dat Blodgett onderdelen schaars zijn en dat er nauwelijks partijen zijn die een storing aan Blodgett oven kunnen oplossen.

 

Moretti Forni

Afkomstig uit: Italië

Garantie: 1 jaar

Historie: Moretti Forni is opgericht in 1946 met de productie van bakkerij ovens als eerste product. Vervolgens wordt door de tweede generatie in 1965 flink geïnvesteerd in procesverbetering waardoor er grote internationale successen worden behaald.

 

Zanolli

Afkomstig uit: Italië

Garantie: 1 jaar

Historie: Zanolli is opgericht in 1952 als producent van elektrische pizza ovens met een klep. Door de jaren heen zijn er diverse producten t.b.v. pizzeria’s toegevoegd aan de productlijn met in 1987 de eerste lopende band pizza oven van Italiaanse maak.

 

Resumerend

Wij hopen met dit blog enig overzicht te hebben geschept van welke merken bandovens er in de markt verkrijgbaar zijn. Uiteraard lees je aan het merk zelf niet alles af en zijn er meerdere punten waarop gelet moet worden bij de aanschaf van een lopende band pizza oven.

terug naar overzicht