Piekmomenten voor bezorgrestaurants: hoe ga je hier als keuken mee om?

Online eten bestellen is in een paar jaar tijd razend populair geworden en inmiddels een gevestigd onderdeel binnen het Nederlandse horecalandschap. Een bezorgmaaltijd, snack of dessert is lekker makkelijk, een fijne optie voor eenpersoonshuishoudens en zorgt voor amper afwas. Daarbij is de keuze allang niet meer beperkt tot fastfood, ook de salade bar en het biologische restaurant om de hoek zijn aangesloten. Wist je dat maaltijden laten bezorgen in het park, aan de kade en zelfs op het strand steeds populairder wordt? Daarbij staat er vaak een indicatie bij van de gemiddelde bezorgtijd, zodat de hongerige klant ongeveer weet wanneer het eten bezorgd wordt.

Dé piekmomenten voor eten bezorgen

Naarmate het weekend nadert, bestellen steeds meer mensen eten online via bezorgrestaurants, waarbij vrijdagen en vooral zondagen drukke dagen zijn. Koningsdag en nieuwjaarsdag zijn echte piekmomenten, lekker uitbrakken voor de tv terwijl het eten bereid en tot aan de deur gebracht wordt. In de randsteden is eten laten bezorgen nog steeds populairder dan daarbuiten, waarbij de vraag exponentieel stijgt als er belangrijke voetbalwedstrijden worden gespeeld. Andere hoogtijdagen zijn de dagen waarop vakantiegeld, loon of studiefinanciering wordt gestort. Slecht weer buiten? Ook dan kiezen mensen eerder voor gemak en bestellen in een paar klikken Chinees, pizza’s of sushi. Zorg dat je als bezorgrestaurant rekening houdt met deze data, zodat je vooraf extra mankracht, voorraad en marketing acties kunt regelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is van cruciaal belang voor een bezorgrestaurant om een grote hoeveelheid bestellingen in een zo’n kort mogelijke tijd af te handelen. De keuken moet daarom ingericht zijn om grote aantallen verschillende gerechten van goede kwaliteit kunnen maken. Immers, klanten verwachten lekker eten én een snelle bezorging. Dit vergt een goede voorbereiding waarbij handige (of iets beperktere) menukeuzes, een efficiënte keukeninrichting en robuust keukenapparatuur bij hoort. Het komt steeds vaker voor dat -vaak de wat kleinere restaurants zich alleen nog maar richten op verse bezorgmaaltijden en het restaurant- of afhaalgedeelte ombouwen tot grotere keuken. Dit is vooral het geval in de randsteden, waar de huur van horecapanden relatief hoogt ligt.

Apparatuur moet grote aantallen bestellingen aankunnen

Er zijn veel verschillende apparaten met het vermogen om veel bestellingen te kunnen verwerken. Van combisteamers tot grills. Of van friteuses, bakplaten, steenovens tot complete woktafels. Denk ook aan een goede afzuiginstallatie, vaatwassers en vriezers. Verder is het belangrijk om keukenapparatuur te kiezen dat makkelijk schoon te maken is. Onze professionele keukenapparaten helpen elk startend of gevestigd bezorgrestaurant om snel te groeien naar de ‘top 10 beste bezorgrestaurants bij jou in de buurt’.

Apparatuur met veel vermogen nodig? Kijk wat voor horeca apparatuur van topmerken wij aanbieden. Ook is het ons genoegen om met u te denken mee ombouwen van uw restaurant tot sterke bezorgkeuken. Neem vooral contact met ons op.

terug naar overzicht