Lopende band pizza oven kopen, waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een lopende band pizza oven komt veel kijken. Het is vaak een grote investering en daarom wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Welke afwegingen moet je nemen en waar moet je op letten? Hier volgt een overzicht.

Prijs

Je koopt een lopende band pizza oven normaal gesproken niet voor een paar jaar. Daarom is het goed om niet alleen naar de verkoopprijs op het moment van aanschaf te kijken, maar ook naar de kosten die verspreid over de jaren naar voren komen. Dit noemen we total cost of ownership.

Garantie

Hoeveel jaren garantie krijg je op de oven? Krijg je ook garantie op onderdelen, voorrijden en arbeid? Het aantal jaren garantie zegt natuurlijk iets over de kwaliteit van de oven.

Prijsniveau onderdelen

Omdat de lopende band pizza oven elke dag uren aan staat, kunnen er mogelijk storingen gaan ontstaan. Hoewel jaarlijks preventief onderhoud een hoop problemen kan voorkomen, is het toch slim om van te voren een beeld te hebben van het prijsniveau.

Tip(!): Vraag aan de leverancier wat de prijs is van de 5 duurste onderdelen of van de onderdelen die het vaakst worden vervangen.

Levensduur

Vraag altijd naar de levensduur van de oven. Sommige ovens gaan bijvoorbeeld 8-10 jaar mee, maar er zijn ook ovens die 20 jaar mee gaan wanneer ze goed worden onderhouden.

Energieverbruik

Het energieverbruik over een periode van meerdere jaren heeft natuurlijk invloed op de kosten per jaar aan de oven. De XLT oven verbruikt in verhouding met een Middleby veel minder, dit kan honderden euro's per jaar schelen. Met de hoge gasprijzen is het onderwerp energieverbruik erg belangrijk. 

Capaciteit

Hoeveel pizza’s per uur kan de oven maken? Kun je hiermee je pieken aan? 90% van de omzet wordt gehaald binnen de piekmomenten. Op die momenten is voldoende capaciteit dus cruciaal. De capaciteit van oven is afhankelijk van de snelheid, de bandbreedte en de ovenkamerlengte.

Tip(!): Is de ruimte waar de oven moet komen te staan klein? Dan is het stapelen van kleinere ovens een goede optie om toch de capaciteit te vergroten. Bekijk onze modellenpagina voor de afmetingen.

Bakresultaat

Het bakresultaat is natuurlijk een hele belangrijke voor de smaak van de pizza. De kwaliteit en smaak van de pizza zijn immers waarom vaste klanten terugkomen. Het is geen geheim dat de grote pizza ketens als Domino's, New York Pizza, Papa John's en Pizza Hut altijd voor een Amerikaanse pizza oven kiezen vanwege het bakresultaat en de kwaliteit.

 

Resumerend

We kunnen stellen dat om een goede keuze te maken er aardig wat zaken moeten worden bekeken. Laat je daarom altijd goed adviseren voordat je tot aanschaf van een oven gaat en kijk bij twijfel of je jouw product eerst kunt testen in de oven.

terug naar overzicht