Meer dan 50 jaar ervaring

Geurfilterinstallatie voor Restaurant Lof de Zotheid

De opdracht

Restaurant Lof de Zotheid heeft een Franse keuken en bestaat al meer dan 25 jaar. De voormalige eigenaar van het restaurant heeft een jaar geleden het restaurant verkocht aan de bedrijfsleider, maar hij had nog wel twee appartementen boven het restaurant in zijn bezit die hij graag wilde verkopen.

Hij kwam naar Royal Matic toe, omdat het grote afzuigkanaal veel te veel in het zicht liep van de appartementen die hij wilde verkopen. De afzuiginstallatie had namelijk een lang afzuigkanaal die tussen de twee appartementen naar boven toe liep en boven het dak uitstak waar vervolgens de vieze lucht werd uitgeblazen. Dat lange afzuigkanaal moest weg, omdat hij het waardevermindering vond van de appartementen boven het restaurant. 

De oplossing

We hebben het grote afzuigkanaal weggehaald en op het platte dak van het restaurant een geurfilterinstallatie geplaatst. Met een geurfilterinstallatie wordt alle lucht gefilterd en kan het direct naar buiten geblazen worden. 

De geurfilterinstallatie is een vrij grote kast van minimaal 2.30 meter breed met daarin twee segmenten.

In het eerste segment zitten zakkenfilters die het vet tegenhouden. In het tweede segment zitten koolstofpatronen die de geur tegenhouden. Daarna komt de afzuigmotor die de schone lucht naar buiten blaast. Met een geurfilterinstallatie wordt de lucht voor 95% verschoond naar buiten geblazen. 

De geurfilterinstallatie kan gewoon op het platte dak geplaatst worden, omdat de lucht al gefilterd naar buiten wordt geblazen. Er is dan geen geuroverlast meer voor de omgeving.

Het grote afzuigkanaal is door ons weggehaald en nu kan de klant met een gerust hart de twee appartementen verkopen.