Meer dan 50 jaar ervaring

Welke soorten complete horeca keukens zijn er?

Wouter van der Zanden

Als (startende) horeca ondernemer kan er veel op je afkomen. Bij het kiezen van een geschikte horeca keuken moeten er veel vragen worden beantwoord. Wat voor doel heeft de keuken? Wat voor apparatuur is er nodig? Hoe richten we de keuken het meest efficiënt in? Gelukkig zijn wij er om je te helpen daar een antwoord op te geven. 

Soorten complete horeca keukens

Er zijn verschillende soorten complete horeca keukens op de markt. Bekijk hieronder welke soorten complete horeca keukens er bestaan en neem contact met ons op om te sparren over wat je voor jouw keuken nodig heeft.

A la carte restaurant

Een a la carte restaurant is misschien wel de meest veelzijdige optie in het rijtje soorten complete horeca keukens. Een belangrijk onderdeel is de multifunctionele keukenapparatuur.

Hotel keuken

Een hotel keuken heeft vaak een hoge capaciteit; de gasten moeten worden voorzien van ontbijt, lunch, borrelhapjes en diner. Als het hotel ook gebruikt kan worden voor feesten en partijen wordt de keuken nóg intensiever gebruikt. Hierbij wordt rekening gehouden met de duurzaamheid en kwaliteit van keukenapparatuur.

Buffet restaurant

In een buffet restaurant draait het allemaal om gemak, grote hoeveelheden en onbeperkt eten. De keuken zal zodanig ingericht worden dat er snel grote hoeveelheden klaargemaakt kunnen worden.

Bedrijfsinstelling zorg

Als mensen aan soorten complete horeca keukens denken, is de keuken in een zorginstelling vaak niet het eerste waar ze aan denken. Dit komt mede door de andere richtlijnen en andere factoren die hier om de hoek komen kijken. De belangrijkste centrale punten: veiligheid, kwaliteit, eenvoud, makkelijk bedienbare horeca apparatuur en hygiëne.

Fastfood keuken

Alles draait hierbij om snelheid; koks moeten in zeer korte tijd voedsel bereiden. De grootste uitdaging van deze fastfood keuken is het omgaan met pieken. Hierbij is horeca apparatuur met veel vermogen en een efficiënte indeling van groot belang.

Strandtent

Een strandtent moet verschillende piekmomenten aankunnen (lunch, borrel, 3-gangen diner) én goed kunnen functioneren in grote temperatuurverschillen. Tijdens de warme dagen in de zomer moet de horeca apparatuur naar behoren blijven werken en de koeling moet overuren kunnen draaien.

Lunchroom

In een lunchroom heb je veel te maken met winkelend publiek die een fijne pauze willen. Hierbij is de koffiemachine de motor van de keuken. Ook speelt de presentatie van de broodjes of gebakjes een grote rol en zal er bij het ontwerpen van de complete horeca keuken in een lunchroom extra aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld een koelvitrine.

Sportkantine

In een sportkantine moet er in korte tijd veel eten bereid worden, zodat de sporters én supporters direct na een wedstrijd of training snel kunnen eten. Hierbij is horeca apparatuur met veel vermogen én een efficiënte indeling van groot belang.

Complete horeca keukens van Royal Matic

Royal Matic is gespecialiseerd in het realiseren van vele verschillende soorten complete horeca keukens. Van een afzuiginstallatie tot een op-maat-gemaakte horeca keuken; niets is ons te gek. Met ruim 20.000 producten en een 24/7 service team heb je aan een adres genoeg!