Meer dan 50 jaar ervaring
Leasen of kopen?

Waarom horeca apparatuur leasen?

Brigitte van Riet

Veel bedrijven ervaren al ontzettend veel voordelen aan het leasen van horeca- of grootkeukenapparatuur. Maar wat zijn nu deze voordelen? En wat heeft het voor invloed op uw bedrijf? In de onderstaande 7 punten worden de voordelen van lease uitgelegd.

1. Geen aanbetaling

U hoeft geen aanbetaling te doen voor uw keuken-apparatuur indien u kiest voor horeca lease. Daarnaast zijn de kosten voor afschrijvingen voor rekening van de leasemaatschappij. Dat betekent geen onnodige kapitaalvernietiging binnen uw onderneming! Na het laatste termijn levert u uw gebruikte apparatuur gewoon weer in bij de leasemaatschappij.

2. Liquiditeit behouden

U hoeft zelf geen grote investering te doen, dat doet de leasemaatschappij voor u. Het apparaat dat u leaset, hoeft u niet op te nemen in de balans. De apparaten blijven namelijk eigendom van de leasemaatschappij, iets wat anders is dan bij koop. Onder de streep betekent dit voor u dat u de modernste horeca keukenapparatuur gebruikt en uw kredietwaardigheid verbeterd!

3. Budgettering

U betaalt de gehele leaseperiode hetzelfde leasebedrag over uw eigen gekozen termijnen. Dat maakt het mogelijk om tot op couvert- of klantniveau te budgetteren. Dit biedt zekerheid en u heeft dus géén tussentijdse verrassingen en geen hoge aanschafkosten die steeds weer moeten worden terugverdiend.

4. Flexibiliteit

De lease termijnen zitten tussen de 15 en 72 maanden, binnen deze periode bepaalt u zelf in welke termijnen u wilt betalen. Aan het einde van de leaseperiode gaat het apparaat weer terug naar de leasemaatschappij, zonder dat er sprake is van naheffing, afschrijvingskosten of waardevermindering vanwege de normale gebruiksslijtage. Of u kiest er voor alsnog de apparatuur te kopen.

5. Betrouwbaarheid

De leasemaatschappij waar Royal Matic B.V. mee werkt, is al sinds 1978 actief in de financieringsmarkt. Het kwaliteitsmanagement is gecertificeerd conform DIN EN ISO 9001:2008. Deze toekenning wordt gekeurd door de onafhankelijke keuringsinstantie TÜV SÜD Management Service GmbH.

6. Energiebesparing

Door dat u werkt met de nieuwste apparatuur, voldoen deze ook aan de hedendaagse eisen als het gaat om energie, duurzaamheid en kwaliteit. Het bijkomend voordeel hier van is, is dat uw energiekosten worden gereduceerd en levert u vanuit uw organisatie ook een bijdrage aan het milieu.

7. Modernisering

Door een relatief korte looptijd van het leasecontract bestaat de mogelijkheid om uw organisatie sneller te moderniseren. Want vaak vereist de marktontwikkeling dat nieuwe technologie wordt ingezet. Om met uw bedrijf succes te hebben, is het nodig om voortdurend investeren in betere apparatuur. Zo blijft u concurrentie voor.

Hulp bij kiezen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van uw keuken een hele uitdaging is. Wij helpen u daarom vrijblijvend om uw apparatuur keuze zo goed mogelijk te maken, bel ons op 070-3178181, mail naar [email protected]. Wilt u de apparatuur eens bekijken? Dat kan! Loop gerust eens binnen in onze showroom en laat u adviseren door onze ervaren adviseurs.