Meer dan 50 jaar ervaring
Voorkom storingen aan horeca apparatuur

4 tips voor het voorkomen van storingen aan horeca apparatuur

Brigitte van Riet

Voor iedere horeca ondernemer is het belangrijk dat het personeel in de keuken door kan blijven werken. Een goed werkende keuken resulteert immers in snellere bereiding en meer tevreden klanten. Echter, liggen er altijd gevaren op de loer die het kookproces kunnen verstoren. Eén van deze gevaren, en misschien wel direct degene die voor de meeste ergernissen zorgt, is een storing aan de apparatuur.

Het leven van horeca apparatuur in een keuken is natuurlijk zwaar doordat het constant wordt gebruikt en veel in aanraking komt met etenswaren. Desondanks zijn er manieren om storingen aan de apparatuur te voorkomen of in ieder geval te minimaliseren. Wilt u weten hoe? Bekijk dan hieronder de 4 tips om storingen aan horeca apparatuur te voorkomen.

 1. Kwaliteit van de horeca apparatuur

  Tegenwoordig is het heel makkelijk om te besparen op horeca apparatuur. Door de aanwezigheid van vele webshops, welke puur gericht zijn op de verkoop van apparatuur, kunt u eenvoudig op het internet de laagste prijs vinden van het gewenste apparaat. Echter, is goedkoop niet altijd duurkoop! Apparatuur die tegen extreem lage prijzen geproduceerd wordt is, logischerwijs, zeer gevoelig voor storingen. Laat u daarom niet misleiden door de prijs! Want storingen in uw keuken kunnen uiteindelijk meer kosten met zich meebrengen dan het voordeel wat u bij de aanschaf had. Goede kwaliteit horeca apparatuur wordt namelijk steeds betaalbaarder door lease constructies.
 2. Laat u adviseren door een expert

  Laat u adviseren door iemand met verstand van horeca apparatuur en met name hoe dit werkt in uw keuken. Beschikt de verkopende partij over technische medewerkers? Installeren ze de apparatuur zelf of leveren ze de apparatuur alleen af? Ga op zoek naar een betrouwbare partner en leg uw situatie uit.
 3. Regelmatige reiniging

  Het schoonmaken of reinigen van horeca apparatuur is uiterst belangrijk voor het verlengen van de levensduur en het voorkomen van storingen. Horeca apparatuur wordt meestal dagelijks intensief gebruikt. Het niet regelmatig schoonmaken kan zorgen voor blijvende schade met als gevolg dat het apparaat uiteindelijk vroegtijdig moet worden vervangen.
 4. Periodiek onderhoud

  Bij apparatuur welke ontzettend belangrijk zijn in uw keuken, zoals bijvoorbeeld een pizza oven bij een pizzeria of een grill bij een Argentijns restaurant, kan het raadzaam zijn om periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Laat op (half)jaarlijkse basis het betreffende apparaat volledig nalopen door een monteur, zodat hij er weer tegenaan kan.

Samenvattend kunnen we stellen dat voorkomen beter is dan genezen. Hoewel dat misschien cliché klinkt, maar door bewust te kiezen voor apparatuur en er mee om te gaan als de ‘kroonjuwelen van de keuken’ zullen hier door storingen absoluut worden beperkt. Uitkomst: minder stress voor u en uw koks, en een betere service voor uw klanten!