Meer dan 50 jaar ervaring

Vergelijkingswebsites voor restauranteigenaren – wat zijn de voordelen voor u?

Gabriëla van der Hel

Op vrijdag- of zaterdagavond speuren veel mensen het Internet af, voordat zij uit eten gaan. Velen lezen eerst online recensies voordat ze een restaurant binnenstappen. Of bestuderen uitvoerig van te voren de menukaart of de Instagram foto’s. Via restaurant vergelijkingswebsites zoals Grabstar of TheFork, lezen zij over de beleving van anderen en kijken ze naar wat de prijs/kwaliteit verhouding is met vergelijkbare restaurants. Maar wat zijn voor u de grootste voordelen van deze verschillende vergelijkingswebsites?

Grabstar

Grabstar is een Internationale zoekmachine voor restaurants. Via Grabstar zoeken mensen gericht op bepaalde wensen, zoals type keuken of het gemiddelde budget. Grabstar is opgericht door catering entrepreneurs die vonden dat het restaurant die naar boven komen in de zoekresultaten ook écht moeten voldoen aan de wensen. Dat als iemand ‘Franse keuken’ selecteert, niet wordt gestuurd naar een Internationaal restaurant met 1 Frans gerecht op de menukaart. Handig!

Voordeel voor u: u bepaalt zelf hoe u gevonden wilt worden. Ook regelt Grabstar.eu geen online boekingen en vraagt geen commissie of boekingskosten. Aanmelden kan direct op de website!

TheFork

Via TheFork – voorheen IENS, is er bij zo’n 60.000 restaurants in 17 landen te reserveren. TheFork is vooral populair in Nederland, Italië, Frankrijk en Spanje maar ook in Australië en Zuid-Amerika. Bezoekers gebruiken TheFork voor inspiratie om een restaurant om de hoek te vinden, tijdens de vakantie of voor een zakenreis. TheFork is onderdeel van TripadAdvisor en bezoekers laten recensies achter om andere bezoekers te helpen om een restaurant te vinden.

Voordeel voor u: via dit platform worden bezoekers door recensies getriggerd om iets anders te proberen dan hun vertrouwde plek om te eten.

Tripadvisor

Wie kent TripAdvisor niet? Sommige restaurants hebben zelfs een TripAdvisor op de deur geplakt, zo bekend en erkend is deze vergelijkingswebsite. TripAdvisor biedt talloze opties om te filteren. Zoals diëten, cuisine, type etablissement en of het restaurant geschikt is voor kinderen of grote groepen. TripAdvisor plaatst zowel de recensies als de reacties hierop van u als restauranteigenaar.

Voordeel voor u: u sluit aan op een grote community.

Eet.nu

Deze website richt zich alleen op restaurants in Nederland en geeft in een oogopslag weer wat de bezoeker nodig heeft: de recensies, beoordelingen, het adres, de routebeschrijving en de openingstijden. Eet.nu plaatst alleen foto’s van andere bezoekers en de bezoekers zien in één oogopslag de uitgelichte deals in de buurt.

Voordeel voor u: kleinere restaurants en nieuwe eetgelegenheden worden via Eet.nu snel gevonden.

Restaurantgids

Ook Restaurantgids richt zich op Nederland en biedt een aantal leuke extra filters, zoals: ambiance en keurmerk. Het is voor de bezoeker makkelijk om te zoeken per provincie, het lijstje van ‘top 5 beste restaurants’ bekijken of scrollen door de nieuwste aanwinsten. Makkelijk en overzichtelijk!

Voordeel voor u: Restaurantgids zet culinair Nederland op de kaart en focust ook zeker op restaurants buiten de randsteden.

Apparatuur en inrichting via Royal Matic

U weet dat het succes van uw restaurant begint bij het juiste concept, goede ingrediënten, de apparatuur, de koks en de bediening. Maar de sfeer, de aankleding en de prijzen zijn ook zeker van invloed op de recensies. Door onze nauwe samenwerkingen met talloze restaurants weten wij wat er speelt in horecalandschap en hoe de juiste apparatuur en inrichting kunnen bijdragen aan een goed lopend restaurant. In zowel a la carte restaurants als in de keuken van hotels en kleine eetgelegenheden is apparatuur van Royal Matic te vinden. Zoals fornuizen, grills, woktafels, koelkasten en vaatwassers.