Meer dan 50 jaar ervaring
Sportkantine

Topsport in de keuken

Brigitte van Riet

"Zaterdag is de mooiste dag van de week, want je weet.."  Juist! All Stars, de serie van vroeger waar het vooral om voetbal ging. Want of er nu gewonnen, verloren of gelijkgespeeld werd, in de kantine was altijd gezellig druk na een wedstrijd. Zo’n kantine heeft een keuken nodig met een hoge capaciteit. Iedereen weet dat na de wedstrijd een biertje noodzakelijk is en bij een biertje hoort een lekkere snack!

De 3e helft

De keuken in een sportkantine heeft dus de nodige capaciteit nodig om deze gezelligheid op te kunnen vangen. Het ontwerp de inrichting en efficiëntie is hier bijna van levensbelang. Want niemand heeft zin en tijd om lang te wachten tijdens de piekuren. De rust van een wedstrijd duurt immers vaak 15 minuten, er moet dus snel gehandeld worden. Daarnaast moet de keuken eenvoudig en simpel te bedienen zijn voor de keukenhulpen met bardienst.

Hoe zorg je dan dat dit allemaal geregeld wordt en geen lange wachtrijen krijgt. De grootste uitdaging voor een sportkantine is om te kunnen omgaan met de pieken. Ten eerste door gerechten te standaardiseren en eenvoudig te maken en ten tweede door middel van efficiënte horeca keukenapparatuur. Apparatuur met veel vermogen, zodat eten sneller bereid kan worden is dus van essentieel belang!

Indeling en inrichting

Voor een goede indeling van de keuken en de apparatuur is een inventarisatie erg belangrijk, zodat het personeel in de keuken zo optimaal mogelijk kan werken. Want elke seconde telt en het is daarom raadzaam om eerst een goed ontwerp te maken, voordat de uiteindelijke installatie en plaatsing plaatsvindt …maar dat is logisch!

Voor de apparatuur in de keuken is het van belang dat deze makkelijk schoon te maken is. Doordat de keuken intensief gebruikt wordt kan, indien niet goed schoon gemaakt, de apparatuur snel achteruit gaan. Dit leidt tot storingen, die u niet kunt hebben als de lokale Ajax – Feyenoord juist dat weekend gepland staat!

De kantine is voor veel clubs een belangrijke vorm van inkomsten en hét gezellige hart van een club. Door het efficiënt inrichten van de keuken en de juiste apparatuur breidt u het clubgevoel uit.

Hulp bij kiezen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van uw keuken een hele uitdaging is. Wij helpen u daarom vrijblijvend om uw apparatuurkeuze zo goed mogelijk te maken, bel ons op 070-3178181 of mail naar [email protected].

Wilt u de apparatuur eens bekijken? Dat kan! Loop gerust eens binnen in onze showroom en laat u adviseren door onze ervaren adviseurs.