Meer dan 50 jaar ervaring

Ruimtebesparende keuken - werk nog efficiënter!

Johanneke van der Kooij

Tijd is geld. Dat wordt in deze coronatijd steeds duidelijker voor ondernemers in de horeca. Het belang van een ruimtebesparende keuken met een efficiënte routing wordt daarin makkelijk onderschat. Wist u dat u met een combinatie van een goede routing in de keuken en de juiste apparatuur tegenwoordig een kok kunt besparen? In deze blog leest u alles over ruimtebesparende keukenoplossingen en hoe we uw keuken zo efficiënt mogelijk inrichten.

Ruimte besparen in de horecakeuken: voorbeelden van oplossingen

Een actueel voorbeeld van hoe een ruimtebesparende horecakeuken kan werken: de eigenaar van een discotheek wilde zijn zaak verbouwen tot restaurant. Een mooie uitdaging. Hij had weinig ruimte, maar wilde wel alle mogelijke keukenapparatuur tot zijn beschikking hebben. De oplossing van Royal Matic? We adviseerden om 2 combi steamers boven op elkaar te zetten, in plaats van los naast elkaar. Dit bespaart algauw een vierkante meter, en als elke centimeter telt is dat veel. Wilt u weten hoe wij te werk gaan wanneer wij een horeca keuken ontwerpen? Bekijk onze werkwijze.

Stapelbare XLT-ovens

Een ander voorbeeld in deze lijn, is het stapelen van lopende band pizza-ovens. Deze pizza-ovens van het merk XLT kunnen op elkaar gestapeld worden: van dubbel tot drie stuks boven op elkaar (triple). Vaak wordt dit laatste toegepast bij Domino’s pizza, in studentensteden met veel pieken waar efficiëntie cruciaal is.

Efficiënte routing: zet zo min mogelijk stappen

Gaan wij aan de slag met een keukenproject, dan denken we altijd mee over uw routing. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies waarmee in uw keuken nog tijd te winnen valt. Want minder lopen betekent meer tegelijk kunnen doen en dus meer produceren. Stel dat uw kok het product kan pakken door alleen een stap naar achter te zetten en een la open te trekken, dan kan hij snel weer gaan bakken. Over een drukke avond bespaart dit aanzienlijk in tijd. Een mogelijkheid hierbij is om bijvoorbeeld uw kookapparatuur op uw koeling te zetten, zodat u alles op één plek heeft staan. Een normaal onderstel van een kookapparaat is 60 cm hoog, koelingen hebben dezelfde hoogte. Met een tafelmodel kookapparaat komen we dan tot een mooie combinatie. Wat u maar wenst, alle combinaties van apparatuur zijn hierbij mogelijk. 

Ruimtegebrek in uw keuken? Schakel Royal Matic in!

Heeft u een uitdaging met uw horecaruimte, bijvoorbeeld na een verbouwing? Schakel ons in, wij denken graag met u mee over een passende ruimtebesparende keuken!