Meer dan 50 jaar ervaring

Open horecakeukens: laat je passie zien!

Johanneke van der Kooij

Klantbeleving wordt de laatste jaren steeds meer bepalend voor de aantrekkelijkheid van uw restaurant. Zit uw keuken veilig weggestopt, netjes uit het zicht? Of durft u met uw passie voor lekker eten op de voorgrond te treden en uw kok zijn of haar kookkunsten openlijk te laten vertonen? Bij Royal Matic helpen wij horecaondernemers graag om hun culinaire specialisme naar buiten te brengen. Met alles wat een open horecakeuken nodig heeft. Hieronder geven we een paar voorbeelden van restaurant concepten waarin een open keuken goed toepasbaar is.

Live grill in steak of spareribsrestaurant

Heeft u een spareribs- of steakrestaurant, dan voegt een live grillervaring echt waarde toe voor uw gasten. De vlammen, en de diepbruine kleur van het vlees en de intense geuren maken dit tot een ware beleving. Uw klanten zullen gegarandeerd watertanden. Dat is natuurlijk goed voor de verkoop én geeft uit eten gaan in uw zaak een extra dimensie. Zorg uiteraard voor personeel met bijpassend tenue: schort, handschoenen, dat alles het liefst in uw eigen huisstijl. Royal Matic levert diverse horeca grills om dit in uw restaurant te realiseren. Desgewenst zijn deze ook op locatie in te zetten bijvoorbeeld bij een foodtruck of -festival.

Open horecakeuken voor wokrestaurants

Heeft u een Chinees of Aziatisch restaurant waarin veel gewokt wordt, denk dan eens aan een open wokkeuken. Veel Aziatische koks verheffen het wokken tot een ware kunst, waarbij kinderen en volwassenen hun ogen uitkijken. U hoeft uw koks slechts te faciliteren; bijvoorbeeld met een woktafel die naar het restaurant toe gericht staat. Een woktafel werkt hygiënisch en is eenvoudig in het onderhoud.

Open keuken in pizzarestaurant

Heeft u een goede pizzabakker, die de kunst van het pizzadeeg maken beheerst? Laat dat dan zien. Het gooien van het pizzadeeg is een leuke extra attractie voor uw restaurant, waar uw gasten veel plezier aan beleven. Gebruik voor het bakken van de pizza een ambachtelijke steenoven of andere pizzaoven en uw gasten kunnen genieten van een traditionele Italiaanse maaltijd.