Meer dan 50 jaar ervaring

Met deze veiligheidsvoorschriften werk je veilig in de horeca keuken

Wouter van der Zanden

Om ervoor te zorgen dat je werknemers veilig en met een prettig gevoel in de keuken staan is het goed om bepaalde veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken te hanteren! Het kan er hectisch aan toegaan in de keuken dus veiligheid staat voor iedereen voorop!

Veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken - de basis

In een horeca keuken werk je met scherpe messen, veel elektronische apparatuur en in een hectische en soms drukke omgeving. Duidelijke veiligheidsvoorschriften in je horeca keuken zijn daarbij van essentieel belang. Met deze 5 tips creëer je een werkomgeving die de kans op ongelukken verkleind en zorgt ervoor dat je voorbereid bent op ongelukjes die niet voorkomen kunnen worden.

5 tips omtrent veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken

Tip 1: Draag werkkleding

Een schort beschermt je kleding, handschoenen zijn je beste vriend bij het verplaatsen van hete dingen en met veiligheidsschoenen ben je goed beschermd tegen vallende pannen, kokend water, of andere gevaarlijke objecten.

Tip 2: Gebruik goed keukengereedschap

Dit werkt niet alleen prettiger, maar voorkomt ook ongelukjes. Botte messen en gladde snijplanken verhogen namelijk de kans op ongelukken in de horeca keuken. Goed gereedschap is dus een echte must in de veiligheidsvoorschriften.

Tip 3: Juiste keukenindeling

Deel je keuken logisch in en zet spullen altijd op hun plek terug. Concentratie is van groot belang bij een goed lopende keuken. Als je met elkaar afspraken maakt over een logische organisatie zal je geconcentreerder door de keuken lopen en minder struikelen of je stoten.

Tip 4: Voorbereid zijn op ongelukken

Een onderdeel van de veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken betekent niet alleen preventief de kans op ongelukken verkleinen, het betekent ook voorbereid zijn op een ongeluk. Zorg er dus voor dat je genoeg en makkelijk bereikbare brandblussers, EHBO dozen en een koolstofmonoxidemelder in de keuken hebt.

Tip 5: Wees voorzichtig

Haastige spoed is zelden goed, maar zeker in een hectische omgeving waar met hete en scherpen dingen gewerkt wordt. Pak hete objecten nooit met je blote handen vast en zet dingen niet op het randje van het aanrecht. Zo hou je het voor jezelf en voor je collega’s veilig en fijn!

Complete professionele keukens van Royal Matic

Royal Matic is gespecialiseerd in het realiseren van complete horeca keukens. Van de afzuiginstallatie tot een op maat gemaakte RVS keuken, bij ons ben je aan het juiste adres. Wij bieden:

  • Altijd een doordacht ontwerp
  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Een 24/7 technische dienst
  • Ruim 20.000 producten
  • Eigen montage en serviceteam

Ben je op zoek naar een adviseur die je kan helpen met de inrichting van je complete horeca keuken? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan bij onze showroom.