Wil jij weten of er nog mogelijkheden zijn voor het veiliger maken van jouw horeca keuken? Bijvoorbeeld door het aanschaffen van nieuwe apparatuur of het beter indelen van je horeca keuken?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking met ons.
Met deze veiligheidsvoorschriften werk je veilig in de horeca keuken
Wouter van der Zanden
Om ervoor te zorgen dat je werknemers veilig en met een prettig gevoel in de keuken staan is het goed om bepaalde veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken te hanteren! Het kan er hectisch aan toegaan in de keuken dus veiligheid staat voor iedereen voorop!
Veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken - de basis
In een horeca keuken werk je met scherpe messen, veel elektronische apparatuur en in een hectische en soms drukke omgeving. Duidelijke veiligheidsvoorschriften in je horeca keuken zijn daarbij van essentieel belang. Met deze 5 tips creëer je een werkomgeving die de kans op ongelukken verkleind en zorgt ervoor dat je voorbereid bent op ongelukjes die niet voorkomen kunnen worden.
5 tips omtrent veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken
Tip 1: Draag werkkleding
Een schort beschermt je kleding, handschoenen zijn je beste vriend bij het verplaatsen van hete dingen en met veiligheidsschoenen ben je goed beschermd tegen vallende pannen, kokend water, of andere gevaarlijke objecten.
Tip 2: Gebruik goed keukengereedschap
Dit werkt niet alleen prettiger, maar voorkomt ook ongelukjes. Botte messen en gladde snijplanken verhogen namelijk de kans op ongelukken in de horeca keuken. Goed gereedschap is dus een echte must in de veiligheidsvoorschriften.
Tip 3: Juiste keukenindeling
Deel je keuken logisch in en zet spullen altijd op hun plek terug. Concentratie is van groot belang bij een goed lopende keuken. Als je met elkaar afspraken maakt over een logische organisatie zal je geconcentreerder door de keuken lopen en minder struikelen of je stoten.
Tip 4: Voorbereid zijn op ongelukken
Een onderdeel van de veiligheidsvoorschriften in de horeca keuken betekent niet alleen preventief de kans op ongelukken verkleinen, het betekent ook voorbereid zijn op een ongeluk. Zorg er dus voor dat je genoeg en makkelijk bereikbare brandblussers, EHBO dozen en een koolstofmonoxidemelder in de keuken hebt.
Tip 5: Wees voorzichtig
Haastige spoed is zelden goed, maar zeker in een hectische omgeving waar met hete en scherpen dingen gewerkt wordt. Pak hete objecten nooit met je blote handen vast en zet dingen niet op het randje van het aanrecht. Zo hou je het voor jezelf en voor je collega’s veilig en fijn!
Complete professionele keukens van Royal Matic
Royal Matic is gespecialiseerd in het realiseren van complete horeca keukens. Van de afzuiginstallatie tot een op maat gemaakte RVS keuken, bij ons ben je aan het juiste adres. Wij bieden:
Vrijblijvende kennismaking over de veiligheid van jouw horeca keuken?
Vul het onderstaand formulier in, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met je op om samen met u te kijken of jouw horeca keuken nog veiliger kan worden.