Meer dan 50 jaar ervaring

De juiste afzuiginstallatie voor een horeca keuken

Wouter van der Zanden

Tijdens het koken in een horeca keuken komen er geuren en vette lucht vrij. Een goede afzuiging in de horeca keuken helpt hiertegen. Wist je bijvoorbeeld ook dat vervuilde lucht niet ongefilterd naar buiten mag? En wist je dat een goed filtersysteem niet alleen prettiger, maar ook veiliger is? Lees hier alles over een goede afzuiginstallatie voor jouw horeca keuken.

Afzuiging horeca keuken

In professionele horeca keukens komen dagelijks vele vetten en geuren vrij die zich kunnen ophopen in het kanaalwerk of in de ventilatoren. Naast de ongemakken die dit voor de werknemers en soms zelfs gasten kan meebrengen, heb je hiermee een verhoogd brandrisico en hoge schoonmaakkosten in huis. Let er goed op dat je een goede filter kiest in de afzuiginstallatie van de horeca keuken. Volgens lokale en nationale wetgeving moet de vuile lucht gereinigd worden door een filtersysteem voordat deze verplaatst wordt naar buiten. Een goede reiniger zuigt vuile lucht aan, filtert deze grondig en blaast vervolgens de schone lucht naar buiten; de nare luchtjes blijven in het filter achter.

Voordelen afzuiginstallatie horeca keuken

Een goede afzuiginstallatie in horeca keukens helpt niet alleen tegen nare geurtjes die in de keuken ontstaan. Denk bijvoorbeeld ook aan de verbetering van de luchtkwaliteit! De voordelen van een goede afzuiginstallatie in de horeca keuken zijn:

  • Meer productiviteit (frisse en gezonde lucht houdt medewerkers scherp en fit);
  • Geen onaangename geuren die zich verspreiden in de keuken en daarbuiten;
  • Energiezuinig: verwarmde en gekoelde lucht kan goed verspreid worden in de keuken en wordt niet direct naar buiten meer geblazen;
  • Minder schoonmaakkosten: de vetten worden opgevangen in het filter.

Afzuiginstallatie horeca keuken met Royal Matic

Voor een effectieve afzuiging in een horeca keuken is het belangrijk dat de afzuiginstallatie goed is ontworpen en ingedeeld. Waar hangen de afzuigmechanismen? Hoe goed is het filter? Om een systeem effectief te kunnen gebruiken is het van belang dat alle onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd, dat de ventilatoren voldoen aan wettelijke richtlijnen en dat deze zijn ontworpen voor continugebruik. Voor advies, installatie en ontwerpen van afzuiginstallaties op maat ben je bij Royal Matic, specialist in horeca keukens, aan het juiste adres. We hebben ruime ervaring in het plaatsen van nieuwe afzuiginstallaties in horeca keukens en passen onze kennis graag toe in jouw horeca keuken. Vraag vrijblijvend een gesprek aan!