Meer dan 50 jaar ervaring

Bent u uw horeca ondernemingsplan aan het schrijven? 3 tips!

Gabriëla van der Hel

Bent u een ondernemingsplan aan het schrijven voor uw nieuwe horeca restaurant? In deze blog geven wij 3 tips weg, waar u aan kunt denken als u nog in de oriënterende fase zit. Deze tips zijn geïnspireerd door de ervaringen van onze klanten en de trends in de markt. Deze tips zijn breed toepasbaar, dus het maakt niet uit of u een fastfood restaurant, een à-la-carterestaurant of lunchzaak gaat opzetten.

Tip 1: Schaf duurzame apparaten aan

Een grote kostenpost voor uw restaurant is het energieverbruik. Het is belangrijk om hier een goede inschatting van te maken. U wilt natuurlijk apparaten aanschaffen die het juiste vermogen aankunnen. Als u zo veel mogelijk wilt besparen op energie, dan is het belangrijk om duurzame, slimme en zuinige apparaten te kopen. Een voorbeeld is een doorschuifvaatwasser die met een warmte-terugwin systeem, de vrijgekomen stoom weer omzet in energie. Bij Royal Matic hebben wij een aantal populaire apparaten op voorraad, die zeer zuinig in verbruik zijn, namelijk:

Ook de inrichting draagt bij aan het besparen van energiekosten. Deel uw keuken daarom zo in, dat uw vries- en koelkasten niet te dicht bij uw oven staat.

Tip 2: Lease uw apparaten

Professionele keukenapparatuur aanschaffen is een flinke investering. Maar wist u dat u horeca apparatuur ook kunt leasen? Als u voldoet aan de voorwaarden van het leasetraject, kunt u voor een vast bedrag per maand, losse apparaten huren. Denkt u hierbij aan vaatwassers tot fornuizen. Er zijn verschillende leasetermijnen mogelijk. Standaard wordt uitgegaan van een leaseperiode van 60 maanden (5 jaar), maar minder kan ook. De looptijd heeft wel invloed op het af te lossen maandbedrag, maar dit kan weer verlaagd worden door een aanbetaling. Meer weten over het huren van professionele keukenapparaten via Royal Matic? Bekijk deze pagina.

Tip 3: Beschrijf hoe uw concept eruit gaat springen

Of het nou de locatie is, de service of uw gerechten, beschrijf hoe uw concept onderscheidend is van die van de concurrent, of andere zaken in de buurt. Wat voegt uw onderneming toe aan horecalandschap? Wij helpen u graag bij het inrichten van uw keuken en de meest efficiënte indeling, om zo uw concept maximaal te ondersteunen. Check deze pagina en bekijk wat we voor verschillende restaurants kunnen betekenen.

Voorstel en een offerte

Heeft u hulp nodig bij het inrichten van uw horeca restaurant? Neem contact op want wij denken met u mee en kunnen snel voor u een schets, een voorstel en een offerte opmaken. Die kunt u vervolgens aan uw ondernemingsplan toevoegen.

Wilt u meer lezen? Lees ons blog 'Wat kost gemiddeld een complete horeca keuken?'